Uw pensioen, uw toekomst
Love your future. Shell Pensioen.

Pensioenupdate november 2020

Uw pensioen, uw toekomst
Love your future. Shell Pensioen

Pensioenupdate februari 2021

Waardeoverzicht

Wat doet de economie met uw pensioen bij SNPS?

SNPS belegt uw pensioenkapitaal. De waardeontwikkeling van die beleggingen is afhankelijk van ontwikkelingen op de beurzen. Ieder kwartaal krijgt u hiervan bericht met het waardeoverzicht. Zo ziet u hoe uw pensioenvermogen er op dat moment voor staat. Tipje van de sluier? Dit zijn ontwikkelingen die iedere deelnemer van SNPS aangaan. 

- 2,6%

Aan het begin van het jaar daalden de aandelen flink door de impact van corona op de beurzen, gedurende dit jaar is dit voor een groot deel hersteld, de aandelenkoersen zijn nu nog met 2,6 % gedaald. Omdat u binnen de Life Cycles van SNPS ook in aandelen investeert, heeft u dit jaar last van die waardedaling. SNPS belegt echter voor de lange termijn en spreidt de beleggingen over meerdere beleggingscategorieën. Ook houden we via de Life Cycles rekening met tussentijdse tegenvallers, dat hoort namelijk bij beleggen. Belangrijk is dat u op de lange termijn een goed rendement maakt! Kortom: deze ontwikkeling is een momentopname.

-%

Een lage rente maakt pensioenen duur. Bij een hogere rente kunt u een hogere pensioenuitkering kopen dan bij een lagere rente. De Life Cycles van SNPS zijn voor een deel beschermd tegen een rentedaling omdat we ook beleggen in obligaties. Obligaties stijgen juist in waarde als de rente daalt.

Coronavirus

Het coronavirus blijft voor onrust zorgen. Vooral in Europa neemt het aantal besmettingen toe. Wereldwijd raken duizenden mensen per dag besmet met het virus. Op dit moment worden er in Nederland landelijk maatregelen getroffen om virusuitbraken in te dammen. De economische cijfers geven herstel aan, maar in sommige landen lijkt de economie stil te staan.

3/11

Datum van de presidentsverkiezingen in Amerika. Onrust rond de presidentsverkiezingen kan tussentijdse koersschommelingen veroorzaken. Vooraf is het lastig te zeggen wat het effect per mogelijke uitkomst is. Het is belangrijk dat er nieuwe economische stimulansen komen om de effecten van de coronavirus crisis te lijf te gaan.

10%

Heeft u gekozen voor een neutraal risicoprofiel? Dan beleggen we 10% van uw kapitaal in obligaties. Die zijn minder risicovol dan aandelen. Als u een defensief risicoprofiel heeft, dan is dat 30%. Bij een offensief risicoprofiel beleggen we alles in beleggingscategorieën met een hoger verwacht rendement, zoals aandelen.

Meer weten? Bekijk de video over de beleggingsbalans.

Hoe ontwikkelt uw pensioenkapitaal?

U ontvangt ieder kwartaal een waardeoverzicht in mijn-Shellpensioen. In het waardeoverzicht ziet u hoe uw pensioen er op dat moment voorstaat. Sinds kort is daar iets moois aan toegevoegd! Onder ‘Hoe ontwikkelt uw pensioenkapitaal zich’ ziet u in een grafiek duidelijk hoe uw pensioenkapitaal zich ontwikkelt. Hierdoor kunt u nog betere keuzes maken voor uw beleggingsprofiel. Met andere woorden: kiest u voor meer of minder risico? Om u extra bewust te maken van de keuzemogelijkheden, ontvangt u deze maand een brief over uw beleggingskeuze.

EERDER OF LATER MET PENSIOEN?

Hoe ziet uw financiële toekomst eruit? Check mijn-Flexplanner!